Utbildning för politiker i alkoholfrågor

Är politikerna i er kommun kunniga om hur kammarrätterna och Högsta Förvaltningsdomstolen har dömt i alkohollagsärenden efter att nya lagen började 2011?

Nödvändig kännedom
Toftahill Utbildning erbjuder en fyra eller sex timmars utbildning, riktad till de politiker som beslutar i alkohollagsfrågor i er kommun. Utbildningen innehåller både tillståndsgivning och tillsyn samt nämndens roll i processen. Utbildningen ger nämnden en nödvändig kännedom om alkohollagen och de paragrafer som ofta leder till diskussioner samt en genomgång av den rättspraxis som domstolarna tillämpar. Vi går också igenom de ändringar som kom med den nya alkohollagen och de viktigaste förändringarna i domstolspraxis som denna har medfört. Till utbildningen erhåller kursdeltagarna en pdf.-fil med intressanta rättsfall i sammandrag.

Utbildningen kompletteras med att vi kort går igenom alkoholens medicinska effekter på människokroppen. Detta är vital kunskap att bättre förstå alkoholens skadeverkningar och skaderisker samt de samhällskostnader detta medför.

Forskningen visar tydligt att minskad berusning ger färre skador och större trivsel

 

TOFTAHILL UTBILDNING

Toftahill Utbildning genomför årligen utbildningar för ca 100 kommuner, flera länsstyrelser, regioner, högskolor och företag från Ljusdal i norr till Trelleborg i söder. För ytterligare information ring Jan Eriksson på 0708-83 93 35 eller skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.