Vi vet genom undersökningar bland kroganställda och polisens arbete att det är vanligt med narkotika på många av serveringsställena och inte bara på nattklubbarna.

Föreläsare under dagen är:
Andreas Ring, som är före detta polis med ansvar för Malmös Kroggrupp Simon Bengtsson-Tibblin, skådespelare och kroppsspråks- utbildare.

Om möjligt bör lokal polis delta.

Vår nya endagsutbildning är framför allt inriktad på situationen på serveringsställen och vi tar bland annat upp:

  • Narkotikasituationen
  • Beskrivning av våra vanligaste droger och vilka tecken man skall reagera på
  • Hur vårt kroppsspråk förändras av olika droger
  • Hur vi bör agera beroende på vilka droger gästerna tagit
  • Hur ser lagstiftningen ut för restaurangbranschen

Vi kommer även att spela upp lite situationer med narkotikapåverkade personer för att sedan med gruppens hjälp diskutera hur vi hanterar dessa på bästa sätt.

Dagen avslutas med att föreläsarna tillsammans med gruppen listar de regler och fysiska förutsättningar som behövs för klara uppgiften. Det handlar om att gemensamt hitta sätt att arbeta mot narkotikaproblematiken.

 

TOFTAHILL UTBILDNING

Toftahill Utbildning genomför årligen utbildningar för ca 100 kommuner, flera länsstyrelser, regioner, högskolor och företag från Ljusdal i norr till Trelleborg i söder. För ytterligare information ring Jan Eriksson på 0708-83 93 35 eller skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.